Iedereen verliest dagelijks tussen de 50 en 100 haren. Dit hoort bij het natuurlijke haargroei proces. Dagelijks groeien er ongeveer 100 haren bij. Op het moment dat u gedurende langere periode dagelijks meer haren verliest dan dat er bijkomen, heeft u mogelijk last van haaruitval die uiteindelijk tot kaalheid kan leiden. De haaruitval wordt vaak zichtbaar als de nieuwe terug groeiende haren zwakker zijn dan de oorspronkelijke haren. Als de haren steeds verder verzwakken, kan dit leiden tot dunner haar en uiteindelijk tot kaalheid.

Haaruitval kan heel veel oorzaken hebben.

Haaruitval, dunner wordend haar en kaalheid zijn niet uitsluitend een mannenprobleem. Na het veertigste levensjaar ervaart 40% van alle vrouwen dat hun haar dunner wordt. Dat is spijtig, want haar vormt een belangrijk deel van uw identiteit.
Extreme-stress situaties kunnen leiden tot bovenmatig haaruitval. Een bevalling of een ziekte kan er de oorzaak van zijn dat uw lichaam haar enige tijd extreem veel haar zal afstoten. Verder speelt erfelijkheid een grote rol. Of een slechte conditie van de hoofdhuid! Omdat haaruitval bij vrouwen als emotioneel zeer belastend wordt ervaren is het belangrijk om een gespecialiseerd dermatoloog te consulteren. Op die manier zult u precies te weten komen wat de oorzaak is van het haaruitval dat u ervaart en wat de behandelopties zijn.