Een pruik of haarwerk aanschaffen!

Als u overweegt een pruik of haarwerk aan te schaffen is het verstandig dat u zich vooraf goed laat voorlichten over wat voor uw specifieke situatie de beste keus is. Ook kan uw verzekeraar, afhankelijk van uw pakket, een tegemoetkoming in de kosten voor haar rekening nemen. Wij zoeken dat graag voor u uit en nemen de administratieve rompslomp uit handen door rechtstreeks bij uw verzekeraar te declareren.

Kosten en verzekering

De basis zorgverzekering vergoedt een pruik/haarwerk (€436,00). Meestal vergoedt de aanvullende verzekering nog extra als u aanvullend verzekerd bent. ANKO Erkende Haarwerk Specialisten hebben afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars, waardoor zij voor u kunnen declareren. De vergoeding wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs van uw haarwerk.

Prijs factoren

De prijs en kosten van de pruik/haarwerk zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo zullen de kosten van een pruik/haarwerk met echt haar hoger zijn dan een synthetisch haarstukje. Daarnaast heeft ook de wijze waarop de pruik gemaakt is, invloed op de prijs. Een handgemaakt haarwerk is namelijk duurder dan een machinaal gemaakte haarwerk. Zoals eerder genoemd, vergoedt het ziekenfonds een deel van de kosten, zodat u zelf slechts een klein bedrag betaalt voor uw haarwerk.

Klik op de button hieronder en check welk bedrag door uw verzekeraar vergoed wordt voor een pruik/haarwerk.

Check bedrag